درمان میگرن با رژیم غذایی مناسب
درمان میگرن با رژیم غذایی مناسب
جمعه 4 خرداد 1403 ساعت 18:54 | بازدید : 71 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

  

آیا درمان میگرن با رژیم غذایی مناسب امکان‌پذیر است؟

بسیاری از افراد مبتلاء به میگرن، به ویژه آن‌هایی که سال‌ها از سردردهای ناتوان کننده، رنج می‌برند، به این باور رسیده‌اند که تغذیه بیمار میگرنی باید از مابقی افراد مجزا باشد و افراد مبتلاء به این بیماری باید از مصرف غذا های مضر برای میگرن پرهیز کنند.

از جمله رایج‌ترین مواد غذایی مضر برای میگرن شکلات، پنیر و قهوه است. اگرچه ممکن است نتایج مطالعات بالینی قابل تعمیم به عموم نباشد و این امکان وجود دارد که غذاهایی که باعث سردرد میشوند پس از چند بار مصرف، منجر به حملات میگرنی نشوند.

از سوی دیگر، غذاها یا نوشیدنی‌هایی که به بهبود سردرد‌های میگرنی کمک می‌کنند، ممکن است منجر به توقف یک حمله یا جلوگیری از پیشرفت آن شوند ولی این امکان هم وجود دارد که پس از چند بار مصرف هیچ تاثیری نگذارند. با این وجود، اگر مبتلاء به میگرن هستید مطمئناً برای شما مفید و جالب است که بدانید میلیون‌ها بیمار میگرنی به‌دنبال کدام رژیم غذایی برای سردردهای میگرن هستند.

پس در این مقاله با ما همراه باشید تا با هم به بررسی این موضوع بپردازیم که برای درمان سریع میگرن از مصرف کدام غذاها باید پرهیز کرد و کدام مواد غذایی می‌توانند به کاهش اثرات میگرن کمک کنند.

چرا مواد غذایی حاوی منیزیم برای درمان میگرن مفید هستند؟

مکمل‌های حاوی منیزیم به‌عنوان درمان‌های رایج برای سردرد‌های میگرن در نظر گرفته می‌شوند. در حقیقت درد مداوم ناشی از میگرن باعث می‌شود که نورون‌های مغز فعال‌تر و حساس‌تر از حد طبیعی شوند و این حساسیت مفرط، نقش بسیاری در طولانی‌شدن روند میگرن ایفا می‌کند.

منیزیم همانند یک نگهبان دروازه‌ی سلولی برای این نورون‌ها عمل می‌کند. هنگامی که منیزیم به وفور یافت می‌شود، دروازه‌های سلولی بسته نگه می‌شوند و این ماده از فعال شدن یا حساس شدن نورون‌ها جلوگیری می‌کند. هنگامی که میزان منیزیم کاهش می‌یابد، دروازه‌های سلولی باز می‌شوند و یون ها (مانند سدیم، پتاسیم و کلسیم) یا مواد شیمیایی (مانند گلوتامات) می‌توانند خواص فیزیولوژیکی نورون‌های دخیل در ایجاد سردرد میگرنی را تغییر دهند.

برای ارتباط با دکتر میگرن یا متخصص تغذیه فقط کافی است با پذیرش ۲۴ تماس حاصل نمایید.

برای درمان میگرن چه بخوریم؟

رژیم غذایی مناسب برای میگرن، یک رژیم سرشار از منیزیم است که به نظر می‌رسد در بهبود سردرد‌های میگرنی موثر است. در ادامه به بررسی غذاهای مفید برای میگرن عصبی می‌پردازیم.

اسفناج برای میگرن

اسفناج‌ (به‌ویژه اسفناج‌هایی که برگ سبز تیره دارند) یکی از خوراکیهای مفید برای میگرن و سرشار از منیزیم است. یک فنجان اسفناج پخته شده رژیمی آسان و عالی به‌منظور افزایش سطح منیزیم در رژیم غذایی است.

 
 

اگر با مصرف اسفناج پخته شده رابطه‌ی خوبی ندارید پیشنهاد می‌کنیم برای صبحانه اسفناج را با تخم مرغ ترکیب، برای ناهار اسفناج را به‌صورت خام در سالاد و برای شام اسفناج سرخ شده را همراه با سیر سرو کنید.

کلم پیچ و میگرن

کلم پیچ نیز از غذاهای مناسب برای میگرن عصبی و سرشار از منیزیم و فیبر است و جزء همیشگی یک رژیم سالم، به‌حساب می‌آید. اگر ترجیح می‌دهید که کلم پیچ را به‌صورت خام میل کنید اما سفتی آن برای شما آزاردهنده است، کافی است روی برگ‌ها را با آبلیمو آغشته کنید و تا یک ساعت به آن فرصت دهید تا تاثیر خود را در نرم کردن اعمال کند.

راه دیگر استفاده از کلم پیچ، مصرف در سالاد یا تفت دادن آن است. برخی در کنار پاستا از کلم پیچ تفت داده شده استفاده می‌کنند.

کلم سبز، خردل و شلغم برای میگرن

از جمله مواد مفید برای میگرن کلم سبز، خردل و شلغم سرشار از منیزیم هستند که موجب تنوع دلپذیر در رژیم غذایی میگرنی‌ها می‌شوند. افزودن این سبزی‌ها به‌صورت سرخ شده یا آب‌پز به ماکارونی یا سوپ می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای مصرف آن‌ها باشد.

بادام برای تسکین میگرن

بادام مملوء از منیزیم، چربی‌های سالم و فیبر است. می‌توان آن را به‌صورت خام، بو داده یا به‌شکل آسیاب شده همراه با شیر میل کرد. اگر به بادام علاقه ندارید، بادام هندی نیز منابع عالی منیزیم است.

البته به این نکته توجه کنید که نباید در رژیم غذایی خود از آجیل‌ها (به دلیل کالری بالا)، به میزان زیاد استفاده کنید.

آووکادو برای میگرن

آووکادو سرشار از منیزیم و چربی‌های سالم است. آووکادو را می‌توانید به‌صورت خام در سالاد، ساندویچ یا در ترکیب با تخم‌مرغ استفاده کنید.

توجه داشته باشید که آووکادو برای برخی جزء غذاهای مضر برای میگرن است، به‌خصوص زمانی که بیش از حد رسیده باشد. آووکادو در حالت رسیده سرشار از تیرامین است و غذاهای خاصی که سرشار از تیرامین هستند می‌توانند باعث میگرن شوند.

تیرامین یک اسید آمینه است که بسیاری از افراد می‌توانند آن را هضم کنند. با این حال، اگر فردی دچار کمبود آنزیم مونوآمین اکسیداز (Monoamine oxidase) باشد یا از داروهای ضد افسردگی خاصی استفاده کند، ممکن است در روند تجزیه اختلال ایجاد شود.

شکلات تلخ برای میگرن

تحقیقات نشان می‌دهد که فشار خون بالا با میگرن در ارتباط است. به‌عبارتی درد می‌تواند منجر به استرس و استرس می‌تواند باعث افزایش فشار خون در فرد شود. مصرف شکلات تلخ می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند.

شکلات تلخ سرشار از فلاوانول‌ها (flavanols) (مواد شیمیایی گیاهی که منجر به کاهش خطرات فشار خون بالا و بهبود سلامت قلب می‌شوند) است.

اما رژیم غذایی میگرن شدید باید سخت‌گیرانه‌تر باشد زیرا شکلات تلخ و کافئین هم ممکن است از غذاهای مضر برای میگرن باشند و موجب تحریک سردرد شود. شکلات تلخ همچنین کالری بالایی دارد و حاوی چربی اشباع شده است.

ماهی برای میگرن

در مبحث تغذیه مناسب برای درمان میگرن اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهیان ممکن است به کاهش شدت و دفعات حملات میگرنی در برخی بیماران کمک کند.

دانه‌ی کتان برای میگرن

از جمله غذاهای مفید برای میگرن و ‌به‌عنوان یک داروی گیاهی برای میگرن می‌توان به غذا‌های حاوی دانه‌ی کتان اشاره کرد. این دانه‌های ریز منبع گیاهی اسید‌های چرب امگا ۳ و منیزیم هستند. از آنجایی‌که دانه‌های کتان غیر قابل هضم هستند، باید آسیاب شوند.

یک قاشق غذاخوری کتان آسیاب شده حاوی ۳ گرم فیبر است که می‌تواند در متعادل کردن قند خون و کاهش سطح کلسترول، موثر باشد.

زنجبیل برای درمان میگرن

زنجبیل را می‌توان به‌عنوان یک دمنوش برای میگرن مورد استفاده قرار داد. نوشیدن چای زنجبیل به درمان سردرد کمک می‌کند، از طرفی می‌توان زنجبیل را به‌عنوان نوعی افزودنی به غذا اضافه کرد. در برخی از مطالعات بیان شده است که زنجبیل به اندازه‌ی سوماتریپتان (Sumatriptan) که نوعی داروی ضد سردرد میگرن است می‌تواند موثر باشد. اما همه‌ی افراد نباید زنجبیل مصرف کنند و محدودیت‌های وسیعی برای مصرف آن وجود دارد.

برای درمان میگرن چه نخوریم؟

حال که دانستیم که چه چیزی برای میگرن خوبه، در مرحله‌ی بعد به بررسی مواد غذایی‌ای که به‌منظور بهبود سردرد‌های میگرنی بهتر است از مصرف آن‌ها خودداری کنیم، می‌پردازیم.

محصولات پخته شده با مخمر

از جمله محصولات پخته شده با مخمر می‌توان به نان شیرین، شیرینی، دونات و انواع کیک‌ها اشاره کرد. به‌طور کلی پرهیز از انواع کربوهیدرات‌ها می‌تواند ضامن سلامتی باشد.

انواع پنیر‌های حاوی تیرامین

بعضی از پنیر‌ها مانند پنیر چدار، فتا، موزارلا، پارمزان و پنیر سوئیسی سرشار از تیرامین هستند و همان‌طور که در بالا ذکر کردیم تیرامین موجب تحریک سردرد‌های میگرنی می‌شود.

برخی از سبزیجات، دانه‌های روغنی و میوه‌ها

برخی از سبزیجات (مانند پیاز، نخود، لوبیا، ذرت و کلم ترش و گوجه فرنگی)، محصولات سویا (میسو، تمپه، سس سویا)، برخی میوه‌ها (مانند مرکبات، موز، تمشک، آلو قرمز، پاپایا، انجیر، خرما و آووکادو) و زیتون می‌توانند موجب تشدید میگرن شوند.

سایر مواد تشدید‌کننده‌ی میگرن

از جمله غذاهای مضر برای میگرن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • محصولات لبنی پرورشی (مانند ماست و کفیر)
  • شکلات
  • آجیل
  • سرکه
  • مواد افزودنی (مواد شیمیایی اضافه شده به غذا به‌منظور افزایش طعم یا تازه ماندن طولانی‌تر)
  • مونوسدیم گلوتامات (نوعی نگه‌دارنده‌ی طبیعی)
  • مواد شیمیایی مانند نیترات و نیتریت موجود در گوشت‌های فرآوری شده
  • آسپارتام ( نوعی شیرین‌کننده‌ی مصنوعی)

درمان میگرن با طب سنتی

طب سنتی نیز برخی از گیاهان دارویی را به‌منظور درمان سردرد‌های میگرنی معرفی نموده است که برخی از آن‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • گیاه بابونه‌ی گاوی (Tanacetum parthemium)
  • گیاه سایبان (Petasites hybridus)
  • گیاه نعناع فلفلی (Mentha x Balsamea)
  • درخت بید یا گونه‌های سالیکس (Salix spp)
  • زنجبیل (Zingiber officinale)
  • گیاه سنبل الطیب (Valeriana officinalis)
  • بذر گشنیز (Coriandrum sativum)
  • گیاه دونگ کوئی (Angelica sinensis)
  • روغن اسطوخودوس (Lavandula angustifolia)
  • رزماری (Rosmarinus officinalis)
  • زیرفون (Tilia spp)
  • ترب کوهی ( Armoracia rusticana)
  • پیچ امین الدوله (Lunicera japonica)

 

سوالات متداول درمان میگرن با رژیم غذایی

برای درمان میگرن چه بخوریم؟

رژیم غذایی و میگرن با هم در ارتباط هستند. به‌طور خلاصه برای بهبود سردرد‌های میگرن می‌توان از ماهی سالمون، شاه ماهی، آنچوی، ساردین، اسفناج، کلم پیچ، شلغم، زنجبیل، دانه کدو تنبل، بادام‌، بادام هندی، آجیل برزیلی و گاهی اوقات آووکادو و شکلات تلخ استفاده کرد.

برای درمان میگرن چه نخوریم؟

برخی از مواد غذایی که سردرد‌های میگرنی را تحریک می‌کنند شامل انواع پنیر (پارمسان، سوییسی و چدار)، گوشت‌های پخته شده (پپرونی، سالامی و بیکن)، میوه‌های خانواده مرکبات (پرتقال، گریپ فروت، لیمو و لیموترش سبز)، غذاهای تخمیر شده (کلم ترش، کفیر و ماست با پروبیوتیک) و شکلات تلخ (حاوی بیشتر از ۳۵ درصد کاکائو) می‌شود.

آیا درمان میگرن با طب سنتی امکان‌پذیر است؟

این روز‌ها طب سنتی توانسته است جایگاه خود را تثبیت نماید و تحقیقات در زمینه‌ی درمان میگرن همچنان رو به پیشرفت است. اگرچه طب سنتی هم برای بهبود سردرد‌های میگرنی اصلاح رژیم غذایی را پیشنهاد نموده است اما معمولاً متخصصان طب سنتی روش‌های دیگری مانند استفاده از دمنوش‌ها و گیاهانی مثل گیاه پیچ امین الدوله، ترب کوهی، زیرفون، رزماری، روغن اسطوخودوس و … را هم مد نظر قرار می‌دهند.



موضوعات مرتبط: پزشکی , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مطالب مرتبط با این پست










می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
نظر سنجی

آیا مطالب وبلاگ مورد پسند و استفاده شما قرار گرفته است ؟

آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 288
بازدید دیروز : 110
بازدید هفته : 1729
بازدید ماه : 1953
بازدید کل : 496730
تعداد مطالب : 936
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1

مرکز چاپ پوستر 3بعدی 09357724318

چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان آز وب,تکنولوژی,پزشکی,شعر,اخبار و آدرس azweb.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 936
:: کل نظرات : 3

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 16

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 288
:: باردید دیروز : 110
:: بازدید هفته : 1729
:: بازدید ماه : 1953
:: بازدید سال : 185238
:: بازدید کلی : 496730