روشهای جلوگیری از پرخوری
جمعه 5 ارديبهشت 1399 ساعت 20:6 | بازدید : 47 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

 

 

روشهای جلوگیری از پرخوری

 

گرسنگی، احساسی ناخوشایند است که بروز نابهنگام آن باعث بر هم خوردن تمرکز می شود. این اتفاق معمولاً در افراد تحت رژیم غذایی بیشتر رخ داده و اختلال در تمرکز را در آنان جدی تر می کند.

قبل از پیروی کامل از رژیم جدید غذایی و مصرف نکردن برخی مواد خوراکی ابتدا باید جایگزین هایی برای آن مواد در نظر گرفته شود. زیرا سیری، احساس سبکی و راحتی در خود دارد و هر چه این احساس بیشتر باشد احساس رضایت بیشتر است و در نتیجه، احتمال خوردن مواد غذایی کمتر می شود. برای تداوم بخشیدن به این احساس مطلوب باید نکاتی را در رابطه با انتخاب مواد غذایی و دریافت مواد غذایی مورد نیاز در نظر گرفت.

 

● مصرف غذاها با چگالی کمتر «چگالی کالری» به مقدار کالری موجود در هر گرم از ماده غذایی گفته می شود. چگالی کالری بالاتر است، میزان کالری موجود در هر گرم ماده غذایی بیشتر است و بالعکس هر چه میزان کالری موجود در هر گرم مواد غذایی کمتر باشد، آن غذا دارای چگالی کالری پائین تر است. دستیابی به فاکتور چگالی کالری در واقع کلید احساس سیری بدون پرخوری است. هنگامی که غذاها با چگالی بالا مورد استفاده قرار می گیرند، کالری بالایی به بدن وارد می شود. این در حالی است که با مصرف غذاهای دارای چگالی پائین تر، کالری کمتر نیز دستیابی به همان میزان سیری بدون دریافت کالری اضافه و افزایش وزن امکان پذیر است.

برای مثال گفته می شود نوشیدن یک لیوان آب همراه با غذا احساس سیری را سرعت می بخشد، اما مطالعات حاکی از آن است که برای کاهش گرسنگی و تداوم سیری، آب باید در خود مواد غذایی وجود داشته باشد زیرا مکانیزم های مجزایی در مغز وجود دارد که در کنترل احساس گرسنگی و سیری نقش دارد. همچنین اگر غذای مصرفی حاوی آب باشد، مدت بیشتری برای جذب در معده باقی خواهد ماند.

علاوه بر این، از آنجایی که خوردن غذا و عبور آن از دهان باعث تحریک حسی می شود خوردن غذای بیشتر، حتی غذاهایی که حاوی میزان آب بیشتری است، به تداوم احساس سیری کمک می کند.
پس غذاها باید حتی الامکان پرحجم تر و دارای کالری کمتری باشند. از جمله غذاهای پرآب و دارای چگالی پائین که تأثیر بسزایی در بهبود برنامه غذایی دارند عبارتند از: انواع سوپ رقیق شده با آب مرغ و آب سبزیجات، انواع سبزیجات با برگ سبز (مانند کاهو، اسفناج و ...)، سالادهای سبزیجات همراه با سس بدون چربی، انواع میوه ها مانند سیب، طالبی، گریپ فروت، پرتقال، هلو، توت فرنگی و هندوانه، انواع سبزیجات بدون نشاسته مانند مارچوبه، کلم بروکلی، هویج، گل کلم، کرفس، خیار، گوجه فرنگی و کدو. برای کاهش میزان دریافت کالری، خوردن یک کاسه سوپ پرآب و یا سالاد سبزیجات توصیه می شود.

 

● مصرف فیبر هرگرم فیبر تنها حاوی یک و نیم تا دو ونیم کالری است، در حالی که سایر انواع کربوهیدارت ها حاوی چهار کالری در هر گرم، هستند. علاوه بر این غذاهای غنی از فیبر نیاز به جویدن بیشتر داشته و با سرعت کمتری نیز هضم می شوند.
همچنین فیبر موجود در کربوهیدرات ها از نوسانات سطح قند خون که باعث احساس گرسنگی می شوند، جلوگیری کرده و هورمون سیری را در مغز تحریک می کند. فیبر در مواد غذایی مانند غلات کامل، میوه جات و سبزیجات با پوست، لوبیا، عدس و حبوبات موجود است.
از این رو برای کاهش میزان دریافت کالری و افزایش سطح سیری باید روزانه بین ۲۵ تا ۳۵ گرم فیبر دریافت شود. استفاده از کربوهیدارت های ساده و فرآوری شده (مانند نان سفید، برنج سفید، پاستا و شکر) مناسب نیست زیرا با ایجاد نوسان در سطح قند خون باعث تحریک گرسنگی خواهد شد.

 

 استفاده از پروتئین مطالعات نشان داده است مصرف پروتئین نسبت به مصرف کربوهیدارت و یا چربی احساس سیری را بیشتر تداوم می دهد.
از این رو مصرف کمی پروتئین همراه با میان وعده ها و وعده های غذایی به سیری طولانی تر کمک می کند. دریافت پروتئین به میزان نیاز روزانه اهمیت زیادی دارد در حالی که دریافت آن به میزان بیش از حد نیاز، سوخت و ساز بدن را تسریع نمی کند. پروتئین در انواع موادغذایی مانند گوشت، مرغ، غذاهای دریایی، لبنیات کم چرب، حبوبات، عدس و محصولات سویا موجود است.
پخت گوشت با روش های پخت کم چرب مانند کباب کردن و یا پخت درون فر مناسب تر است.

 

 کنترل مصرف چربی با کاهش میزان مصرف چربی، دریافت غذاهای دارای چگالی کالری بالا محدودتر می شود. به عبارت دیگر با دریافت چربی به میزان کمتر، با ثابت نگاه داشتن میزان کالری دریافتی، حجم غذای مصرفی افزایش پیدا می کند. البته باید توجه داشت مصرف مقدار مورد نیاز چربی رژیمی برای سلامت و همچنین حفظ طعم و بافت غذا ضروری است.
از این رو استفاده از محصولات لبنی کم چرب، سس سالاد کم چرب و ... علاوه بر محدود کردن دریافت چربی های اشباع شده و ترانس، چربی مورد نیاز بدن را به آن می رساند.

 

 مصرف انواع مغز مصرف انواع مغز به دلیل میزان فیبر و پروتئین موجود در آنها، تأثیر مثبتی بر اشتها و احساس سیری دارد تا جایی که خوردن یک مشت انواع مغز احساس سیری را مابین دو وعده غذایی به همراه خواهد داشت. اگرچه توجه به میزان مصرف نیز اهمیت بسزایی دارد زیرا مغزها و انواع دانه ها دارای چگالی کالری بالایی هستند. مصرف انواع مغز مانند بادام زمینی، بادام، گردو و بادام هندی انتخاب مناسبی است.

 

● نوشیدن آب ساده در کنترل وزن تأثیر بسزایی دارد، خصوصاً اگر جایگزین مصرف نوشابه، آب میوه، قهوه و ... شود. از آنجایی که آب یک نوشیدنی سالم و بدون کالری است، مصرف هشت فنجان از آن در روز توصیه می شود.

میزان مصرف سایر انواع نوشیدنی ها نیز باید تا حد ۲۰۰ کالری در روز محدود شود.

علاوه بر رعایت نکات یاد شده، باید نسبت به میزان دریافت کالری و مواد غذایی مورد نیاز، انتخاب صحیح مواد غذایی و جویدن آرام غذا (بنابر تحقیقات انجام شده مغز برای دریافت پیام سیری ۲۰ دقیقه وقت نیاز دارد) توجه خاصی داشت.


موضوعات مرتبط: آموزش , پزشکی , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


بهبود عملکرد جنسی با غذا
جمعه 5 ارديبهشت 1399 ساعت 20:5 | بازدید : 43 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )



ناباروری مردان, بهبود عملکرد جنسی با غذا, تغذیه سالم

تغذیه و رژیم غذایی نقش مهمی در عملکرد جنسی و قدرت باروری هر دو جنس دارد. الگوی تغذیه مناسب و دریافت مقادیر كافی ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین های گروه B، ویتامینE ،A و عناصر روی، منیزیم، سلنیوم و ... نقش مهمی در سلامت سیستم تناسلی، حفظ و بهبود قدرت باروری، تولید هورمون های جنسی، رشد و نمو دیواره رحم، تولید اسپرم و تشكیل سلول تخم دارند.

 

بر اساس مطالعه ای که در نشریه طب جنسی به چاپ رسید مشخص شد که مصرف غذاهای دریایی توسط زنان مبتلا به دیابت موجب می شود که این زنان عملکرد جنسی بهتری داشته باشند.

 

مصرف غذاهای دریایی در مردان نیز موجب بهبود توانایی نعوظ در آنان می شود. متخصصان معتقدند که پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از میوه ها، سبزیجات، روغن زیتون و ماهی می باشد، عملکرد جنسی را در هر دو جنس بهبود می بخشد. از سوی دیگر مصرف کافئین، الکل، سیگار و بی تحرکی موجب بروز اختلال در عملکرد جنسی می گردد.

 

ناباروری مردان, بهبود عملکرد جنسی با غذا, تغذیه سالم

 

بر اساس مطالعات ترکیب اسیدهای چرب موجود در اسپرم یکی از عوامل مهم و موثر بر باروری به شمار می رود. تحقیقات اخیر نشان می دهند که غلظت اسیدهای چرب امگا-3 موجود در اسپرم مردان نابارور کمتر از سایر مردان است. همچنین در مردان بارور نسبت اسیدهای چرب امگا- 3 به امگا- 6 بالاتر می باشد. بنابراین اسیدهای چرب امگا- 3 می توانند در مردان ناباروری که دچار اختلال در تعداد، حركت و شكل اسپرم هستند، به درمان ناباروری کمک کنند.

 

امگا- 3  نوعی اسید چرب غیر اشباع با چندین پیوند دوگانه است. این اسیدهای چرب در هر مرحله از زندگی ضروری اند و در تنظیم کلیه عملکردهای فیزیولوژیک بدن از جمله در سیستم قلبی - عروقی، تولید مثل، ایمنی، عصبی، بینایی، پوست و اسکلت به کارمی روند. سه اسید چرب معروف از خانواده امگا- 3 عبارتند از: آلفالینولنیک اسید (ALA)، ایکوزاپنتانوئیک اسید  (EPA)و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA).

 

ماهی ها به ویژه ماهی های چرب و روغنی، تخم کتان و گردو منابع غذایی امگا- 3 به شمار می روند.
منبع:salamatnews.com

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


فواید هندوانه برای کودکان
جمعه 5 ارديبهشت 1399 ساعت 20:3 | بازدید : 41 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

 

خواص هندوانه برای کودکان,فواید هندوانه برای کودکان,ارزش غذایی هندوانه

هندوانه حاوی کلسیم می باشد که به رشد استخوان ها کمک می کند

 

بتاکاروتن موجود در هندوانه پس از ورود به بدن به ویتامین A تبدیل می شود. این باعث می شود کودک در برابر اختلالات چشم وابسته به سن محافظت شود.

تغذیه در ماه های اول زندگی، تاثیر مستقیمی بر آینده کودک دارد. بنابراین، والدین باید دقت کنند، بهترین مواد غذایی را برای فرزند خود مهیا کنند تا از رشد مناسب و سالم او مطمئن شوند. یکی از میوه‌هایی که معمولا کودکان دوست دارند  آشنا می شوید.


ارزش غذایی هندوانه در هر 100 گرم
-کالری : 30
-کربوهیدرات : 7.6 گرم

-چربی کلی : 0.2 گرم
-فیبر غذایی : 0.4 گرم
-قند : 6.2 گرم

-سدیم : 1 میلی گرم
-پروتئین : 0.6 میلی گرم
-ویتامین A: یازده درصد
-ویتامین ث : 14 درصد
-کلسیم : 1 درصد
-آهن : 1 درصد

 

خواص هندوانه برای نوزادان,فواید هندوانه برای کودکان,هندوانه

هندوانه سرشار از ویتامین‏ هاي گروه A است
 

خواص هندوانه برای کودکان
- هندوانه به سلامت قلب و استخوان ها کمک می کند
هندوانه حاوی لیکوپن است که عمدتاً برای سلامت قلب و عروق مفید است زیرا به بهبود فشار خون  کمک می کند. همچنین مطالعات نشان می دهد که هندوانه به دلیل داشتن کلسیم برای سلامت استخوان ها نیز مفید است و احتمال پوکی استخوان را کاهش می دهد و همچنین سبب تقویت مفاصل کودکان می شود.

- هندوانه دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قدرتمند است
هندوانه ترکیباتی دارد که به کاهش التهاب کمک می کند و باعث خنثی کردن رادیکال های آزاد می شود. حتما هندوانه رسیده را انتخاب کنید زیرا آنها حاوی ترکیبات  ضد التهابی هستند.


- هندوانه بینایی را بهبود می بخشد
بتاکاروتن موجود در هندوانه پس از ورود به بدن به ویتامین A تبدیل می شود. این باعث می شود کودک در برابر اختلالات چشم وابسته به سن محافظت شود و همچنین باعث ایجاد رنگدانه در شبکیه چشم ها شود. ویتامین A همچنین به حفظ سلامت پوست، دندان ها و استخوان های کودکان کمک می کند.

 

- هندوانه به خلاص شدن از مایعات اضافی بدن کمک می کند
هندوانه جریان ادرار را افزایش می دهد، اما بدون ایجاد فشار بر کلیه ها، هندوانه به خلاص شدن مایعات از بدن کمک می کند، این تضمین می کند که کودک شما به بهترین وجه از مایعات اضافی بدن خود خلاص شود.

 

خواص هندوانه برای نوزادان,فواید آب هندوانه برای کودکان,آب هندوانه

آب هندوانه برای درمان یبوست بسیار مفید است

 

- هندوانه سبب تقویت سیستم ایمنی می شود
هندوانه سرشار از ویتامین C است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. ویتامین ویتامین C همچنین به بهبود زخم ها کمک می کند. بنابراین ، اگر کودکتان سیستم ایمنی ضعیفی دارد می توانید با دادن هندوانه به او، به روش طبیعی سیستم ایمنی بدنش را تقویت کنید.

 

- هندوانه هضم غذا را بهبود می بخشد
هندوانه غنی از فیبر غذایی است. به همین دلیل به سلامت دستگاه گوارش کمک زیادی می کند. همچنین به درمان یبوست در کودکان و همچنین سندرم روده تحریک پذیر در کودکان کمک می کند.

چه زمانی می‌توانید به کودک خود هندوانه بدهید؟
متخصصان توصیه می‌کنند دادن هندوانه به کودک 6 ماهه یا بزرگتر در شرایط عادی مشکلی ایجاد نمی کند بیش از 90 درصد هندوانه از آب تشکیل شده است. بنابراین دادن هندوانه به کودک، یک روش عالی برای مرطوب نگه‌داشتن بدن کودک، به‌ویژه در هوای گرم تابستان است.

 

گردآوری: بخش کودکان بیتوته



|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


علل ،درمان و پیشگیری از سیاه شدن لثه
جمعه 5 ارديبهشت 1399 ساعت 20:1 | بازدید : 45 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

 

علت سیاه شدن لثه, راه‌های درمان لثه‌های سیاه

رنگ لثه می تواند از قرمز یا صورتی تا قهوه ای یا سیاه متغیر باشد

رنگ لثه در افراد مختلف متفاوت است. لثه های سیاه و سایر تغییرات رنگ لثه می تواند ناشی از یک وضعیت پزشکی ، دارو ، سیگار کشیدن یا سایر عوامل شیوه زندگی باشد.

 

لثه ها بافت های سختی هستند که دندان ها را محاصره کرده و نگه می دارند. آنها می توانند از رنگ قرمز یا صورتی تا قهوه ای یا سیاه متغیر باشند. سلامتی دهان و دندان برای رفاه عمومی ضروری است. تغییر در لثه ها می تواند نشان دهنده یک مشکل اساسی برای سلامتی باشد ، بنابراین فرد باید برای تعیین علت با پزشک صحبت کند.

 

علل لثه های سیاه :

طیف وسیعی از شرایط وجود دارد که می تواند باعث ایجاد لثه های سیاه شود ، از جمله:

 

1. ملانین

رنگ لثه می تواند از قرمز یا صورتی تا قهوه ای یا سیاه متغیر باشد. بدن به طور طبیعی ملانین را تولید می کند ، ماده ای که به پوست ، مو و چشم آنها رنگ می بخشد. هرچه ملانین بیشتر در بدن خود داشته باشید ، مو ، پوست یا چشم های آنها تیره تر خواهد بود.

لثه های قهوه ای تیره یا سیاه ممکن است به دلیل داشتن ملانین بیشتر در بدن باشد. اگر لثه های یک شخص همیشه بسیار تیره بوده است ، هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.

اگر رنگ لثه در یک دوره کوتاه تغییر کند ، یا اینکه لکه‌های سیاه روی لثه ظاهر شود ، احتمالاً ناشی از ملانین نیست و ممکن است یک مسئله پزشکی باشد.

 

2. سیگار کشیدن

سیگار کشیدن باعث ایجاد تغییر رنگ لثه های شما می شود. این به ملانوز سیگاری معروف است. سلولهای تخصصی موجود در بدن بنام ملانوسیتها ملانین را می سازند. نیکوتین موجود در تنباکو می تواند باعث شود ملانوسیت ها بیش از حد معمول ملانین تولید کنند.

لثه ها ممکن است قهوه ای یا سیاه شوند. تغییر رنگ می تواند در لکه ظاهر شود یا بر کل قسمت داخلی دهان تأثیر بگذارد. قسمت داخلی گونه ها و لب پایین نیز ممکن است تغییر کند.

تحقیقات پیوندی بین ترک سیگار و تغییر رنگ لثه پیدا کرده است. این نشان می دهد که لکه های تیره رنگ روی لثه ها ناشی از استعمال سیگار ممکن است برگشت پذیر باشد.

 

3. دارو

مینوسیکلین برای درمان آکنه و برخی عفونت ها مانند کلامیدیا استفاده می شود. یک عارضه جانبی غیرمعمول مینوسیکلین رنگدانه یا تغییر رنگ است که گاهی اوقات می تواند در دهان رخ دهد. 

فرد باید در مورد هرگونه تغییر رنگ ناشی از داروها با پزشک خود صحبت کند ، زیرا ممکن است داروهای جایگزین در دسترس باشد.

 

علت سیاه شدن لثه, راه‌های درمان لثه‌های سیاه

نیکوتین می تواند باعث تولید ملانین بیشتر شود و منجر به لثه های تغییر رنگ شود

 

4. خال کوبی آمالگام

خال کوبی آمالگام می تواند در هر جای دهان ظاهر شود اما معمولاً در کنار پر شدن ظاهر می شود. به نظر می رسد یک تکه سیاه ، خاکستری یا آبی درون دهان است.

آمالگام ترکیبی از فلزات است که برای پر کردن و تاج دندان استفاده می شود. اگر ذرات این ماده از بین بروند ، می تواند در زیر لثه ظاهر شود.

درمان معمولاً برای خال کوبی های آمالگام لازم نیست ، زیرا هیچ خطری برای سلامتی ندارند.

 

5. لثه های زخم نکروز کننده حاد

لثه زخم نکروز کننده حاد ، عفونت لثه است که به دهان خندقی نیز معروف است. باعث تب ، لثه های دردناک و بوی بد دهان می شود. اگر لایه ای از بافت مرده بر روی لثه ها ایجاد شود ، عفونت می تواند باعث ایجاد لثه های سیاه یا خاکستری شود.

دهان خندقی از رشد سریع باکتری ها در دهان ایجاد می شود. این باکتری ها به دلیل بهداشت ضعیف دهان ، استرس ، کمبود خواب یا رژیم غذایی ناسالم ممکن است ایجاد شوند.

علائم اولیه دهان خندقی شامل خونریزی لثه ، بوی بد دهان ، مقدار زیادی بزاق دهان و احساس بیماری است. ممکن است زخم ها در لثه ها در لبه دندان ها شکل بگیرند.

درمان ساده است. دندانپزشک دهان را تمیز می کند و ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند .

شستشوی دهان با دهانشویه دارویی و تمیز کردن دندان و لثه به جلوگیری از تکرار عفونت ها کمک می کند.

 

6. بیماری آدیسون

نیکوتین می تواند باعث تولید ملانین بیشتر شود و منجر به لثه های تغییر رنگ شود.

بیماری آدیسون بر غدد آدرنال تأثیر می گذارد ، که انواع مختلفی از هورمون ها را ایجاد می کنند. این اختلال این غددها را از تولید هورمون های کافی متوقف می کند.

علائم اولیه شامل موارد زیر است:

- خستگی

- احساس تشنگی بیش از حد معمول

- کاهش وزن ناخواسته

- عدم اشتها

- عضلات ضعیف شده

با پیشرفت بیماری آدیسون ، فرد ممکن است لثه ها و لب های تیره را تجربه کند. اصطلاح پزشکی برای این عمل فشار خون بالا است.

 

علاوه بر تأثیرگذاری بر لب و لثه ، بیماری آدیسون می تواند باعث ایجاد لکه های تیره پوست در سایر مناطق بدن شود. رایج ترین مکان هایی که ممکن است تکه های تیره ایجاد شود روی زانوها ، ناخنها ، در خطوط کف دستها و اطراف زخمها است.

بیشتر موارد بیماری آدیسون به دلیل مشکل سیستم ایمنی بدن است. این باعث می شود بدن به غدد آدرنال حمله کرده و آسیب ببیند.

 

در صورت عدم درمان بیماری آدیسون می تواند عوارض شدید ایجاد کند. اگر سطح هورمون خیلی کم شود ، می تواند یک بحران آدرنال ایجاد کند.

علائم بحران آدرنال شامل کم آبی شدید ، تنفس سریع و کم عمق ، خواب آلودگی و کمرنگ بودن پوست است. بحران آدرنال یک اورژانس پزشکی است.

 

7. سندرم پوتز- جگرز

سندرم پوتز جگرز یک بیماری ژنتیکی است که می تواند خطر ابتلا به پولیپ یا سرطان را افزایش دهد. یكی از علائم اولیه ، ظاهر شدن لکه های آبی تیره یا قهوه ای تیره است. اینها می توانند در دهان و همچنین روی پوست انگشتان و انگشتان پا ظاهر شوند.

سندرم پوتز جگرز به ​​طور معمول در کودکی ظاهر می شوند و با افزایش سن از بین می روند. یکی دیگر از علائم اصلی خونریزی یا انسداد روده است که معمولاً در کودکی نیز رخ می دهد.

یک آزمایش ژنتیکی می تواند نشان دهد که آیا فرد مبتلا به سندرم پوتز-جگرز است یا خیر.

 

علت سیاه شدن لثه, راه‌های درمان لثه‌های سیاه

راه‌های درمان لثه‌های سیاه

 

درمان لثه های سیاه :

درمان لثه های سیاه به علت آن بستگی دارد. شرایطی مانند عفونت لثه یا بیماری آدیسون معمولاً نیاز به درمان با دارو دارد. ممکن است تغییراتی در رنگ لثه که در اثر سیگار کشیدن ایجاد می شود با ترک سیگار بهبود یابد.

برای روشن شدن رنگ لثه ، دندانپزشکان زیبایی می توانند خدماتی ارائه دهند. با این حال ، سفید کردن می تواند باعث آسیب به لثه شود و فقط باید توسط یک متخصص انجام شود.

 

پیشگیری از سیاه شدن لثه :

بهداشت خوب دهان و كاهش مصرف قند به سالم ماندن دندانها و لثه ها كمك می كند.

افراد می توانند با مسواک زدن مرتب دندانها ، نخ دندان زدن و قطع کردن قند ، بهداشت دهان و دندان را حفظ کنند.

 

این اقدامات باید در کنار مراجعه منظم به دندانپزشک انجام شود. حفظ بهداشت دهان و دندان بهترین روش برای سالم نگه داشتن دندان ها و لثه ها است.

 

همچنین ممکن است فرد با استفاده از یک مسواک با برس نرم ، لثه های خود را مرتبا و به آرامی مسواک بزند.

 

محصولات بهداشت دهان و دندان در اکثر داروخانه ها و بصورت آنلاین از جمله مسواک ، نخ دندان و دهانشویه برای خرید در دسترس است .

 

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته 


موضوعات مرتبط: آموزش , پزشکی , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


از دست دادن حس بویایی و چشایی بواسطه ویروس کرونا: چگونه حس خود را آزمایش کنیم
جمعه 5 ارديبهشت 1399 ساعت 19:59 | بازدید : 40 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

 

از دست دادن بویایی و چشایی در کرونا, نشانه های جدید ویروس کرونا

 نشانه های جدید ویروس کرونا

در موارد خفیف تا متوسط مبتلایان به ویروس کرونا ، از بین رفتن حس بویایی و در نتیجه چشایی، یکی از غیرمعمول ترین علائم اولیه بیماری Covid-19 است.

 

آنوسمی، که اساساً به معنای از بین رفتن حس بویایی است ، علامتی است که تعدادی از بیماران مبتلا به کرونا ویروس دارند. این ممکن است با از بین رفتن حس چشایی و از بین رفتن اشتها مرتبط باشد ، ما مطمئن نیستیم، اما این به وضوح چیزی است که باید مراقب آن باشیم. گاهی اوقات این علائم ،علائم اصلی نیستند. 

 

در حالی که تب ، سرفه و تنگی نفس علائم اصلی Covid-19 است ، با بررسی های اخیر از موارد خفیف تر در کره جنوبی مشخص شد که در 30٪ بیماران عمده ترین علامت بروز از بین رفتن بویایی است. در آلمان ، بیش از دو در سه مورد تأیید شده دچار آنوسمی شدند.

 

به کسانی که علائم نگران کننده دارند (که ممکن است کروناویروس باشد یا نباشد) به آنها توصیه می شود که در خانه بمانند و علائم خود را تحت نظر بگیرند و از مراجعه بی مورد به بیمارستانها و کلینیک ها خودداری کنند.

 

آیا آزمایشی برای تست حس بویایی و چشایی در خانه وجود دارد؟

 

از دست دادن بویایی و چشایی در کرونا, نشانه های جدید ویروس کرونا

تست حس بویایی و چشایی کرونا

 

"تست آب‌نبات ژله‌ای"

استیون مونگر ، مدیر مرکز بویایی و  چشایی در دانشگاه فلوریدا گفت: "شما یک آب‌نبات ژله‌ای را با یک دست بگیرید و با دست دیگر بینی خود را محکم بگیرید، آب‌نبات را داخل دهان بگذارید و آن را بجوید. حالا بگویید این یک آب‌نبات ژله‌ای با چه طعمی است. اگر طعم ژله‌ به علاوه شیرینی آب‌نبات را بدست آورید می دانید که حس چشایی دارید. 

 

سپس ، در حالی که هنوز در حال جویدن آب‌نبات ژله‌ای هستید ، ناگهان بینی خود را رها کنید. اگر حس بویایی دارید ، ناگهان همه بوها را دریافت خواهید کرد. بنابراین اگر بتوانید از شیرینی و ترشی به طعم کامل بروید و بدانید که طعم آن چیست ، بنابراین حس بوی شما احتمالاً خوب است.

اما اگر آب‌نبات ژله‌ای در دسترس نداشته باشید چه کنید؟ شما می توانید از غذاهای دیگری نیز استفاده کنید.

اگر شما می توانید ماده خاص دیگری را که باعث تحریک اعصاب دیگر نشود ، تشخیص دهید حس بویایی شما خوب است (مانند تشخیص بوی قهوه یا بوی پوست پرتقال)

 

اما شما باید مراقب باشید ، زیرا همیشه شما از حس بویایی استفاده نمی کنید ، به عنوان مثال ، آمونیاک یا محلول های تمیز کننده ، آنها عصب سه قلو را تحریک می کنند و بنابراین مردم فکر خواهند کرد من می توانم بوی آنها را تشخیص بدهم اما نه ، این درست نیست. آنها در واقع بو نمی دهند ، آنها از عصب سه قلو استفاده می کنند.

 

از دست دادن بویایی و چشایی در کرونا, نشانه های جدید ویروس کرونا

افرادی که دچار مشکلات بویایی یا چشایی شدند تصور کنند که شاید به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند  

 

اقداماتی که هنگام از دست دادن حس بویایی و چشایی باید انجام دهید:

اگر فکر می کنید حس بویایی خود را از دست داده اید (و دلیل پزشکی دیگری برای آن ندارید) ، متخصصان می گویند که این علامت را جدی بگیرید. در این مرحله با اطمینان می توان آن را در همان مقوله مثلاً تب قرار دهیم، بدیهی است که علل مختلفی می تواند باعث ایجاد تب شود. اما اگر حس بویایی خود را سریع از دست دادید می توانید با پزشک خود تماس بگیرید تا در مورد اقدامات عملی که باید انجام دهید صحبت کنید.

 

 

توصیه می‌کنیم افرادی که طی هفته‌های گذشته دچار مشکلات بویایی یا چشایی شدند این تصور را داشته باشند که شاید به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند و بهتر است دستورات مربوط به بهداشت فردی را رعایت کنند تا این بیماری را به دیگران منتقل نکنند و در واقع باید خود را ایزوله کنند.

 

توصیه ما این است كه شما باید حدود 14 روز خودتان را جدا كنید و قرنطینه كنید و ویروس کرونا را در افراد دیگر پخش نکنید. اگر مجبور هستید بیرون بروید ، یک ماسک بزنید تا ویروس را به دیگران منتقل نکنید.

 

اگر از بین رفتن حس بویایی و چشایی را تجربه می کنید ، مواظب باشید زیرا خطرات زیادی وجود دارد از جمله عدم تشخیص نشت گاز یا شیر فاسد یا غذای مسموم.

از بین رفتن حس بویایی می تواند در ادامه بیماری و به همراه سایر علائم شایع تر بروز کند.

 

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته 

 


موضوعات مرتبط: آموزش , پزشکی , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
نظر سنجی

آیا مطالب وبلاگ مورد پسند و استفاده شما قرار گرفته است ؟

خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان آز وب,تکنولوژی,پزشکی,شعر,اخبار و آدرس azweb.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 650
:: کل نظرات : 3

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 15

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 34
:: باردید دیروز : 173
:: بازدید هفته : 745
:: بازدید ماه : 4533
:: بازدید سال : 71696
:: بازدید کلی : 76150