شهر گمشده خدای میمون یا شهر سفید
جمعه 15 اسفند 1393 ساعت 14:54 | بازدید : 2251 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

 در میان دست نخورده ترین جنگل های هندوراس، در مکانی که هیچ انسانی سکونت نمی کند و حیوانات برای اولین بار با انسان ها روبرو می شوند، بقایای شهری کشف شده است که با نام شهر گمشده خدای میمون یا شهر سفید از آن یاد می شود.

باستان شناسان کاخ های عظیم، جان پناه های خاکی، انبارها، و هرم های خاکی را یافته اند که به فرهنگی متعلقند که هزاران سال پیش می زیسته و ناگهان از صفحه روزگار محو شده است. گروه کاوشگری که هفته پیش از منطقه کاوش بازگشت، نهانگاه تعداد بسیار زیادی از مجسمه های سنگی را یافت که از زمان متروکه شدن شهر دست نخورده باقی مانده بودند.

تیم کاوش نیز شامل یک باستان شناس، انسان شناس، گیاه شناس نژادی، مهندس لیدار، مستند ساز و گروهش، همراه با 16 سرباز نیروهای ویژه هندوراسی و نویسنده و عکاس نشنال جئوگرافیک بود.

 

 

برخلاف مایا ها که در نزدیکی این تمدن بوده اند، این فرهنگ گم شده بسیار کم مورد کاوش و مطالعه قرار گرفته است و تقریبا شناخته شده نیست تا حدی که باستان شناسان حتی برای شهر نامی ندارند.

کریستوفر فیشر می گوید که شرایط بکر و به یورش نرفته شهر به طرز باورنکردنی ای نادر است. او حدس می زند که نهانگاهی که در پایین یک هرم کشف شده، احتمالا درگاهی برای پیشکشی باشد.

52 عدد از اشیا باستانی یافت شده کمی از خاک بیرون آمده بودند و گمان می رود که بسیاری نیز در زمین دفن شده باشند. این اشیا شامل صندلی های اعیانی ( به نام مِتات)، ظروفی تزئین شده با نقوش مار، کرکس و دیگر اشکال جانور دیس بودند.

 

چشمگیر ترین شیئ ای که از خاک بیرون زده است، سر یک مجسمه بت ( انسانی تبدیل شده به یوزپلنگ) است و احتمالا یک شَمن جاودیی در حالت تبدیل شده و روح مانند را نشان می دهد. شیئ پیدا شده شبیه شخصی است که کلاهی بر سر دارد و قدمت آن 1000 تا 1400 سال پیش تخمین زده می شود.

 

از اشیا باستانی فقط لیست برداری شده است و طبق مقررات علمی مکان آنها جابجا نشده است. همچنین برای محافظت از سایت شهر، مکان آن فاش نشده است.

 

اولین بار در ماه می سال 2012، پس از یک نقشه کشی هوایی در دره ای دور افتاده در لا موسکیتا که پر از باتلاق، رود، و کوه است، بقایای شهر کشف شد.

 

برای صدها سال، کاوشگران از شهر سفید گم شده افسانه ای سخن می گفتند که بارو های آن از فراز شاخسار جنگل دیده می شده است. داستان های بومیان نیز پیرامون شهری به نام شهر سفید یا خانه کاکائو بوده است که پس از ورود کشورگشایان اسپانیایی، مردم بومی به آن پناه برده بودند، شهری همانند پردیس هیچ کس از آن باز نگشته بود.

تا سال 1920 کاوش های گوناگونی برای پیدا کردن شهر سفید یا Ciudad Blanca صورت گرفت. باستان شناس عجیب،تئودور مورده (Theodore Morde) مشهور ترین اکتشاف را در سال 1940 ثبت کرد که اکنون تحت حفاظت موزه بومیان آمریکا قرار دارد.

مورده با هزاران شی باستانی بازگشت و ادعا کرد که شهر را کشف کرده است. بر طبق گفته های مورده، مردم بومی می گویند که در شهر مجسمه بزرگی از یک میمون دفن شده است. او از افشا کردن مکان شهر سر باز زد زیرا می ترسید که وسایل گرانبها و آثار باستانی آن به تاراج برود. سرانجام با خود کشی مورده، برای همیشه قضیه و مکان شهر مسکوت ماند.

با آنکه باستان شناسان دیگر به وجود شهر های گمشده و یا حتی شهر سفید باور ندارند، اما گمان می کنند که موسکیتا که منطقه ای دست نخورده است پر باشد از چنین شهر های گمشده ای و در واقع چیزی مهم تر یعنی تمدنی گمشده آنجا خفته باشد.

 

دره ای که باستان شناسان به آنجا رفته بودند چنان بکر است که به نظر می رسد حیوانات تا پیش از این هیچ انسانی ندیده اند. گیاه شناس نژادی گروه، مارک پلاتکین می گوید: این نقطه دست نخورده ترین جنگل در تمام آمریکای مرکزی است و اهمیت آن نباید نادیده گرفته شود.

جنگل های هندوراس و مکان این شهر که در میان جنگل های بارانی جای گرفته است و در خطر جنگل زدایی و چرای بی رویه حیوانات اهلی قرار دارد.



|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


خانه کودکی عیسی مسیح
دو شنبه 11 اسفند 1393 ساعت 1:25 | بازدید : 1289 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

 باستان شناسان در ناصره خانه ای را یافته اند که گمان می کنند خانه کودکی عیسی مسیح باشد.

قدمت خانه به قرن یکم میلادی باز می گردد و احتمال می رود که حضرت مریم و مسیح در آن زندگی کرده باشند.




|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


تناسبات طلایی در معماری
دو شنبه 11 اسفند 1393 ساعت 1:21 | بازدید : 1141 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

 تناسبات طلایی در معماری

پیشینه توجه به عدد طلایی نه به زمان فیبوناچی بلکه به زمانهای بسیار دورتر می‌رسد.

اقلیدس در جلد ششم از سیزده جلد کتاب مشهور خود که در آنها هندسه اقلیدسی را بنا نهاد، این نسبت را مطرح کرده‌است.

لوکا پاچیولی در سال ۱۵۰۹ میلادی کتابی با عنوان نسبت الهی (The Divine Proportion) تالیف کرد. وی در آن نقاشی‌هایی از لئوناردو داوینچی آورده‌است که پنج جسم افلاطونی را نمایش می‌دهند و در آنها نیز به این نسبت اشاره شده‌است.

برای دریافت این مفاله به صورت کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید.

مصریان، سالها قبل از میلاد از این نسبت آگاه بوده‌اند و آن را در ساخت اهرام مصر رعایت کرده‌اند. بسیاری از الگوهای طبیعی در بدن انسان این نسبت را دارا هستند. نسبت طول ضلع پنج پر منتظم به طول ضلع پنج ضلعی منتظم برابر همین عدد است. روانشناسان هم بر این باورند زیباترین مستطیل به دید انسان، مستطیلی است که نسبت طول به عرض آن برابر عدد طلایی باشد.



|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


شهر زیرزمینی ۶ طبقه ای کشف شده در ترکیه + تصاویر
چهار شنبه 6 اسفند 1393 ساعت 13:19 | بازدید : 826 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

  

شهر زیرزمینی ۶ طبقه ای کشف شده در شهرستان "موجور" از توابع استان "کئرشهیر" ترکیه در انتظار بیرون آمدن از زیر خاک بسر می برد.

این شهر زیرزمینی در خلال فعالیتهای یک شرکت ساختمانی در سال ۱۹۷۴ کشف شده است که تاکنون دو طبقه از این شهر شش طبقه برای بازدید عموم بازشده است.



این شهر که گفته میشود، به سده های سوم و چهارم بعد از میلاد تعلق دارد، عارف یالچین فرماندار موجور طی سخنانی در این رابطه گفت:" مردمان آن دوره که ترویج مسیحیت مراحل اولیه را طی می کرد، برای رهایی از ظلم و بیداد و بقای ادیان خود، در این شهر زندگی می کردند".


شهر زیرزمینی مذکور، ۷۰ درصد منطقه مسکونی شهرستان موجور را دربر گرفته است.این شهر شامل اماکن مسکونی، انبارها و سرپناهی برای دامها می باشد.



گفتنی است کارشناسان بر این عقیده اند که منطقه در آینده نزدیک بصورت مرکز جاذبه جهانگردی در خواهد آمد.


موضوعات مرتبط: اطلاعات عمومی , تاریخ , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


زینب پاشا، رهبر زنان تبریز در نهضت تنباکو
چهار شنبه 6 اسفند 1393 ساعت 13:11 | بازدید : 1147 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

 زینب پاشا، رهبر زنان تبریز در نهضت تنباکو

حافظه تاریخ همیشه در مورد «نقش آفرینانش» دقیق نبوده است و به دفعات دچار فراموشی شده است، خصوصا این فراموشی در مورد زنان بیشتر از مردان است. روی سخن تاریخ با مردان تاریخ‌ساز است و عبارت «زنان تاریخ‌ساز»، عبارت غریبی است؛ برای همین گفته می‌شود تاریخ مذکراست. «زینب پاشا» یکی از شخصیت‌های گمشده تاریخ ایران است که به تنهایی و در اوج روزهای پرده‌نشینی زنان، پرچمدار اعتراض‌های مردمی پیش از انقلاب مشروطه در تبریز بود. قیام وی از جمله حرکت‌های مردمی بود که در شکل‌گیری انقلاب تجددطلبی مشروطه در تبریز نقش داشت. زینب پاشا با شکستن حریم دیکتاتوری ترس، جرئت اعتراض را در مردم بیدار کرد، اما نامش در زیر سایه بلند نام‌های رجال دوران ناپیدا و به دست فراموشی سپرده شد. لذا رد پای محسوسی از وی در اسناد مکتوب موجود یافت نمی‌شود. بیشتر منابع تحقیقی از زندگی زینب پاشا، منابع شفاهی هستند که یا سینه به سینه نقل شده و یا در خاطرات و نقل قول‌هایی در ارتباط با زندگی دیگران نامی هم از او آورد. تعداد اسناد و مکتوباتی که در ارتباط با زینب پاشا در چند سال اخیر منتشر و گردآوری شده است، محدود است که غالبا به صورت کتاب و مقاله منتشر شده است و بیشتر براساس تجربیات شخصی کسانی است که یا در زمان زینب پاشا در قید حیات بوده‌اند و نگارنده شانس مصاحبه و گفتگو با وی را داشته است یا اشارات کوتاهی است در لابلای خاطرات و دست‌نوشته های راویان پر آوازه قیام مشروطه. زینب پاشا معروف به «بی‌بی‌شاه زینب»، «زینب باجی»، و «ده‌باشی زینب» در محله عمو زین‌الدین که یکی از محلات قدیمی و فقیرنشین شهر تبریز است به دنیا آمد. پدرش شیخ سلیمان، روستایی تهی‌دستی بود که مانند بسیاری دیگر، روزگار را به سختی می‌گذارنده است. نام پدر، تنها اسمی است که در کنار اسم زینب دیده می‌شود و اطلاعاتی مبنی بر ازدواج زینب در دست نیست. در تنها عکس منسوب به زینب پاشا، وی زنی است تنومند و قوی‌هیکل که با بی‌قیدی پا روی پا اندخته و برخلاف دیگر زنان در تصویر اثری از طنازی یا ظرافت‌های زنانه معمول در چهره وی دیده نمی‌شود. گفته شده است او برخلاف دیگر زنان آن‌ زمان تبریزی که روبنده به صورت خود می‌زدند، با صورت باز و بدون روبنده رفت‌وآمد می‌کرد و مانند مردان به قهوه‌خانه‌ها رفت و آمد داشت و بی‌مهابا در جمع مردان می‌نشست و قليان می‌کشيد. او در عملیات و حملاتی که انجام می‌داد چارقد از سر برمی‌داشت و به نشان تحقیر مردان آن را به سوی‌شان پرتاب می‌کرد.غارت اموال اغنیا و تقسیم آن در بین فقرا محور اصلی فعالیت‌های زینب پاشا را تشکیل می‌داد و در این راستا ترسی از شکستن قالب‌های سنتی جنسیتی مرسوم نداشت و حتی در مواردی با نمایش رفتارهای مردانه، قدرت و توانمندی‌هایش را به رخ جامعه مردان می‌کشید.

 

 



|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


سی تی اسکن مجسمه 1000 ساله
سه شنبه 5 اسفند 1393 ساعت 13:0 | بازدید : 1066 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

 سی تی اسکن نشان دادکه داخل این مجسمه 1000 ساله, مومیایی یک راهب بودایی قرار دارد.

بعد از اینکه اعضای بدن او از بدنش خارج شده است تا بتوانند او را مومیایی کنند, داخل بدنش با کاغذهایی نوشته شده با خط چینی پر شده است.


موضوعات مرتبط: تاریخ , اخبار , علمی , پزشکی , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


چنگیزخان مغول و شاهین محبوبش
شنبه 2 اسفند 1393 ساعت 13:16 | بازدید : 3012 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

 یک روز صبح، چنگیزخان مغول و درباریانش برای شکار بیرون رفتند. همراهانش تیرو کمانشان را برداشتند و چنگیزخان شاهین محبوبش را روی ساعدش نشاند. شاهین از هر پیکانی دقیق تر و بهتر بود، چرا که می توانست در آسمان بالا برود و آنچه را ببیند که انسان نمی دید. آن روز با وجود تمام شور و هیجان گروه، شکاری نکردند. چنگیزخان مایوس به اردو برگشت، اما برای آنکه ناکامی اش باعث تضعیف روحیه ی همراهانش نشود، از گروه جدا شد و تصمیم گرفت تنها قدم بزندبیشتر از حد در جنگل مانده بودند و نزدیک بود خان از خستگی و تشنگی از پا در بیاید. گرمای تابستان تمام جویبارها را خشکانده بود و آبی پیدا نمی کرد، تا اینکه رگه ی آبی دید که از روی سنگی جاری بود. خان شاهین را از روی بازویش بر زمین گذاشت و جام نقره ی کوچکش را که همیشه همراهش بود، برداشت. پرشدن جام مدت زیادی طول کشید، اما وقتی می خواست آن را به لبش نزدیک کند، شاهین بال زد و جام را از دست او بیرون انداخت.چنگیز خان خشمگین شد، اما شاهین حیوان محبوبش بود، شاید او هم تشنه اش بود. جام را برداشت، خاک را از آن زدود و دوباره پر کرد. اما جام تا نیمه پر نشده بود که شاهین دوباره آن را پرت کرد و آبش را بیرون ریخت. چنگیزخان حیوانش را دوست داشت، اما می دانست نباید بگذارد کسی به هیچ شکلی به او بی احترامی کند، چرا که اگر کسی از دور این صحنه را می دید، بعد به سربازانش می گفت که فاتح کبیر نمی تواند یک پرنده ی ساده را مهار کند.این بار شمشیر از غلاف بیرون کشید، جام را برداشت و شروع کرد به پر کردن آن. یک چشمش را به آب دوخته بود و دیگری را به شاهین. همین که جام پر شد و می خواست آن را بنوشد، شاهین دوباره بال زد و به طرف او حمله آورد. چنگیزخان با یک ضربه ی دقیق سینه ی شاهین را شکافت. ولی دیگر جریان آب خشک شده بود ...چنگیزخان که مصمم بود به هر شکلی آب را بنوشد، از صخره بالا رفت تا سرچشمه را پیدا کند. اما در کمال تعجب متوجه شد که آن بالا برکه ی آب کوچکی است و وسط آن، یکی از سمی ترین مارهای منطقه مرده است. اگر از آب خورده بود، دیگر در میان زندگان نبود. خان شاهین مرده اش را در آغوش گرفت و به اردوگاه برگشت. دستور داد مجسمه ی زرینی از این پرنده بسازند و روی یکی از بال هایش حک کنند:یک دوست، حتی وقتی کاری می کند که دوست ندارید، هنوز دوست شماست.و بر بال دیگرش نوشتند:هر عمل از روی خشم، محکوم به شکست است.


موضوعات مرتبط: تاریخ , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


عکسی از دانشمندان ناسا در حال حل یک مسئله در سال 1961.
پنج شنبه 23 بهمن 1393 ساعت 20:50 | بازدید : 1102 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

 عکسی از دانشمندان ناسا در حال حل یک مسئله در سال 1961.


موضوعات مرتبط: تاریخ , تکنولوژی , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


جمجمه "یک سرباز رومی"
یک شنبه 23 آذر 1393 ساعت 11:59 | بازدید : 867 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

 جمجمه "یک سرباز رومی" که در لشگرکشی به سرزمین گل ها کشته شده است.
حدود 52 سال پیش از میلاد
خنجری که در جنگ باعث مرگ او شده؛پس از بیش از 2000 سال هنوز در جمجمه اش قرار دارد!


موضوعات مرتبط: تاریخ , ,

|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4


کتاب آشپزی دیکتاتورهای جهان
پنج شنبه 20 آذر 1393 ساعت 22:55 | بازدید : 1130 | نویسنده : آراز شیوا | ( نظرات )

 کتاب آشپزی دیکتاتورهای جهان شبیه کتابهای دیگر نیست. این کتاب دستور غذای رهبران خودکامه جهان را به خانه شما می آورد تا طعم غذای آنها را بچشید. 

 
اگر هرگز مایل به چشیدن غذای دیکتاتورها بوده اید، اکنون کتابی از دستور غذاهای این افراد در اختیار شماست. 
 
ویکتوریا کلارک و ملیسا اسکات، نویسندگان کتاب "آشپری دیکتاتورها"، این کتاب را ترکیبی از تاریخ، آلبوم عکس و دستور غذاهای دیکتاتورهای معروف جهان همچون هیتلر و استالین می دانند. 
 
آنها در مقدمه کتاب خود نوشته اند: "ما امیدواریم این کتاب شما را سرگرم کند، با دستور غذاهایی لذیذ آشنا شوید، و همچنین به شما نشان دهد که فاصله بین افراد عادی و این دیکتاتورها چقدر باریک است." 
 
این کتاب شرحی تفصیلی از زندگی دیکتاتورها با معرفی غذاهایی است که آنها می خوردند. 
 
 

موضوعات مرتبط: معرفی کتاب , تاریخ , ,

|
امتیاز مطلب : 34
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
نظر سنجی

آیا مطالب وبلاگ مورد پسند و استفاده شما قرار گرفته است ؟

خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 624
بازدید دیروز : 853
بازدید هفته : 1593
بازدید ماه : 1477
بازدید کل : 344235
تعداد مطالب : 911
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1

چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان آز وب,تکنولوژی,پزشکی,شعر,اخبار و آدرس azweb.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 911
:: کل نظرات : 3

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 15

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 624
:: باردید دیروز : 853
:: بازدید هفته : 1593
:: بازدید ماه : 1477
:: بازدید سال : 32743
:: بازدید کلی : 344235